Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Ons IKC 't Wad

't Wad is een openbaar integraal kindcentrum voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar. Onze school is in principe toegankelijk voor alle kinderen, ongeacht hun sociale, etnische, religieuze of culturele achtergrond. Dat betekent dat de beginselen van openbaar onderwijs door ons in woord en daad worden uitgedragen.

 

Wij willen dat de kinderen zich prettig voelen op onze school. Ze mogen niet alleen veel leren, maar ook ontdekken wat ze interessant vinden en wat hun talenten zijn. Kinderen krijgen de ruimte om, in contact met anderen, omgangvormen en principes te ontwikkelen waarmee ze publiekelijk en in sociaal verband voor de dag kunnen komen. Ze mogen en kunnen bij ons zichzelf zijn, een eigen mening hebben en uitzoeken waarin ze geloven. Dit mogen zowel de kinderen als de leerkrachten; zo leren we van en met elkaar.

 

De driehoek leerkracht-ouders-leerling staat symbool voor de samenwerking binnen kindcentrum 't Wad. We werken met elkaar samen in een sfeer van openheid en een gedeelde verantwoordelijkheid en gaan elke dag samen een stap vooruit.